Bayside House / Grzywinski+Pons

first_img Bayside House / Grzywinski+Pons Photographs Architects: Grzywinski+Pons Area Area of this architecture project United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/276713/bayside-house-grzywinskipons Clipboard Area:  3200 ft² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeGrzywinski+PonsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBaysideHousesUnited StatesPublished on October 01, 2012Cite: “Bayside House / Grzywinski+Pons” 30 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – Painted AluminumStonesCosentinoDekton® Surfaces – Chicago 444Exterior DeckingLunawoodThermowood DeckingWoodBruagAcoustic Panels with LEDWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – CPXPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsHexapent Facade PanelDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Folding Door System – Rabel 3710 Super ThermalWall / Ceiling LightsLuminisCeiling Surface Lights – HollowcoreBenches / TablesUrbaStyleConcrete Bench – BoomerangMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/276713/bayside-house-grzywinskipons Clipboard Photographs:  Floto + Warner/OTTO Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Save this picture!© Floto + Warner/OTTO+ 14 Share Year: center_img Houses CopyHouses•Bayside, United States ArchDaily “COPY” Projects Save this picture!© Floto + Warner/OTTOText description provided by the architects. This residence was built for a family in the Bayside neighborhood of Queens in New York City. The 3200 square foot triplex home houses three generations under the same roof so it is in essence a two family house. We disguised the bulk of this project, complied with zoning regulations and kept it lower than most of it’s mock tudor neighbors by locating much of the program below grade with a second yard excavated away from the street elevation. The retaining walls and glazing were configured to allow maximum daylight penetration and the two lower levels feature contiguous interior and exterior public space. Because the yard is small we minimized the amount of hardscape without abridging functionality.Save this picture!© Floto + Warner/OTTOOur client desired to live in a clean, bright, open and uncluttered environment. We didn’t see the inclusion of young children and grandparents and that intention as mutually exclusive so we created lots and lots of strategically placed and evenly distributed built in storage and specified finishes that were as durable and warm as they were toothsome.Save this picture!© Floto + Warner/OTTOProject gallerySee allShow lessLighthouse for the Dutchman / Urban PlaygroundArticlesAIA Small Project Awards 2013 – Call for EntiresArticles Share Bayside House / Grzywinski+PonsSave this projectSaveBayside House / Grzywinski+Pons “COPY” 2008last_img read more

Read More →